Projekty

PÓŁMARATON BIEGAM i WSPIERAM

W imieniu Fundacji Centrum Animacji Społecznej zapraszamy do udziału w III Pikniku Sportowo Rodzinnym oraz Biegu Charytatywnym na dystansie półmaratonu oraz biegów dla młodzieży i zawodów sportowych osób niepełnosprawnych.
Piknik odbędzie się w dniu 24 czerwca w Centrum Natura 2000 Caritas
w Budach Głogowskich, a biegi na ścieżkach leśnych w okolicy Centrum. Piknik jest kontynuacją naszych corocznych akcji – w 2017 roku zorganizowaliśmy półmaraton z Kolbuszowej do Bud. Tegoroczna edycja będzie wsparta przez Gminę Głogów Małopolski, a patronat obejmie m.in. Burmistrz Głogowa Młp oraz dyrektor Regionalnego Ośrodka Polityki Społecznej.
Celem imprezy będzie wsparcie osób niepełnosprawnych oraz promocja aktywności fizycznej i poznanie piękna głogowskiej przyrody. Jest to już III edycja Pikniku oraz Biegu Charytatywnego – wydarzenia, które na stałe wpisuje się
w kalendarz Głogowskich wydarzeń sportowo – kulturalnych
Nasza Fundacja działa na rzecz osób wymagających wsparcia oraz angażuje dzieci, młodzież, osoby dorosłe oraz niepełnosprawnych w działalność artystyczną, rozgrywki i zawody sportowe. Promujemy również działania ekologiczne, turystykę i ochronę środowiska.

Zapisy na bieg: http://timekeeper.pl/bieg/?bieg_id=366

Film z trasy: https://www.facebook.com/fundacjacas/videos/365809130564710/